Blåtassens blogg

Välkomna till oss på Blåtassen :)

Nervositeten hänger i luften...

Kategori: Allmänt

Natten till tisdag ska jag åka upp till Nordmaling och para Kira. Det blir vår andra kull med Samojeder och självklart är jag förväntansfull. Det ska bli riktigt roligt att ännu en gång starta denna resa mot en rolig framtid av liv som man föder upp och vårdar. För det är ju underbart med valpar... 
 
Eller? 
 
Ja det är det, men återigen påminns jag om vilket jobb det var med den förra kullen. Denna gång har jag LOVAT mig själv att låta mig själv andas ibland men jag känner mig själv och vet att jag jobbar dygnet runt i flera månader för valparna och tiken och sen har vi ju 5 andra hundar också! Fast de får nog ta och ha lite överseende med att det blir mycket med valparna ett tag... 
 
Nervös är bara förnamnet på min känsla nu. Alla tankar hänger i luften om "tänk om det inte blir något" eller "vad händer om något går fel" och "tänk om jag gör något fel". För mig måste jag tänka lite så för att alltid kunna förutse det värsta och vara redo (precis som jag skrivit om tidigare) men ibland så vill jag fastna i den underbara tanken om VALPAR! Drömvärlden där man vill leva för resten av sitt liv. Men verkligheten är inte så enkel dock. 
 
Men spännande ska det bli! På många sätt! Jag ser så otroligt mycket fram emot dessa valpar och tror att de kommer att bli riktigt bra. Med dessa föräldrar kan det inte bli dåligt! Men mycket hänger ju på mig också.. 
 
Men känslan av att inte vara redo slängdes plöttsligt på mig häromdagen, känslan om att ha glömt något och att nästan vilja skjuta på allt för att känna sig "klar".. Ni vet det man gör när man ibland inte riktigt vågar ta steget. Som tur är så är det inte upp till mig, det är upp till Kira så hon får ta valet denna gång. Alltså att hon löper! Men vad har jag missat? Varför känns det så nervöst och pirrigt? 
 
Jag får nog inget svar på det förrutom att jag antar att det är ganska rätt att känna så. Man ska nog aldrig vara riktigt klar eller redo för något för om man ska vänta på rätt stund så kommer man aldrig ta steget för något bättre. 
 
Lite småtankar så här på lördagskvällen! God natt!